CZĘSTUJCIE SIĘ

Składniki:

- 2 szklanki mąki
- 1 jajko
- łyżka oliwy
- 3/5 szklanki ciepłej wody
- sól
- 10dag wieprzowiny
- 1 filet z kurczaka
- 10dag tartego żółtego sera
- 1 jajko
- sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć zmielić. Następnie dodać jajko, pieprz i sól oraz żółty ser, całość dokładnie wymieszać. Mąkę wymieszać z solą, dodać jajko, wodę i oliwę, zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na kwadrat, kwadrat przeciąć na pół. Na jednej połowie w równych odstępach ułożyć po łyżce farszu. Nakryć drugą połową. Docisnąć. Ostrym nożem wycinać kwadraty ciasta z farszem w środku. Pierożki wrzucać na wrzącą osoloną wodę z odrobiną oliwy. Gotować aż wypłyną na wierzch. Wtedy wyjmować. Tak przygotowane ravioli najlepiej podawać z surówką.