CZĘSTUJCIE SIĘ

Składniki na ok. 3 porcje:

1 cebula
2 ząbki czosnku
1 marchewka
300g mięsa mielonego
2 łyżki oleju
1 puszka krojonych pomidorów (około 400ml)
3 łyżki przecieru pomidorowego
100ml bulionu
2 łyżeczki suszonego oregano
sól, pieprz
300g makaronu Spaghetti
tarty parmezan do posypania

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek obrać i poszatkować. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek chwilkę podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone. Kolejno dodać marchewkę. Wszystko razem chwilę smażyć. Dodać pomidory w puszcze (razem z sosem z puszki), przecier pomidorowy i bulion. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 min. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić na durszlaku. (Nie przelewać zimną wodą). Spaghetti rozłożyć na talerzach. Polać sosem z mięsem i posypać parmezanem. Smacznego